Ukrajinský podnikateľ blízky expremiérovi spáchal samovraždu

NETKY.SK • 27 November 2015, 07:51 • 2 min
Ukrajinský podnikateľ blízky expremiérovi spáchal samovraždu

KYJEV - Ukrajinský podnikateľ Ihor Sotulenko, spojený s obchodnou skupinou bývalého premiéra Mykolu Azarova, spáchal samovraždu. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská polícia potvrdila, že Sotulenko v stredu ráno vyskočil z okna svojho bytu v centre Kyjeva. Zanechal aj list na rozlúčku.


Sotulenko v minulosti zastával funkciu predsedu dozornej rady štátnej banky Ukreximbank, taktiež bol členom dozornej rady štátnej banky Oschadbank a vlastnil predajňu automobilov.


V septembri 2014 kyjevský súd rozhodol, že Sotulenko a jeho spoločnosti - Autointernational Metropolis a Závod komunálneho strojárstva - musia zaplatiť dlh vo výške 375 miliónov hrivien (vyše 15 miliónov eur).


Sotulenko sa odvtedy snažil dosiahnuť, aby sa prípadom zaoberala cyperská justícia. Najvyšší súd Ukrajiny však 1. júla jeho snahu zamietol.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies