Ukrajinský pilot spájaný so zostrelením malajzijského boeingu spáchal samovraždu

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 09:51 • 2 min
Ukrajinský pilot spájaný so zostrelením malajzijského boeingu spáchal samovraždu

KYJEV - Na Ukrajine sa zastrelil bývalý ukrajinský pilot, ktorého obviňovali z útoku na civilné lietadlo boeing leteckej spoločnosti Malaysia Airlines z roku 2014.

slovakia

left justify in out

29-ročný bývalý pilot sa postrelil do hlavy. Na následky zranení neskôr v nemocnici zomrel.

 

Vladyslav Vološyn slúžil v ukrajinskej armáde ako pilot bojového lietadla Su-25 a zúčastnil sa aj na vojenskej operácii ukrajinskej armády v Donbase, kde podnikol 33 bojových misií a dostal vyznamenanie Za odvahu. Jeho meno sa stalo známym po tom, ako sa koncom roku 2014 objavila informácia, že práve Vološyn v júli roku 2014 počas letu nad Donbasom zostrelil malajzijský boeing s 298 osobami na palube.

 

Táto verzia bola neskôr odborníkmi odmietnutá ako technicky nemožná, keďže Su-25 podľa nich nemohol letieť v takej výške ako civilné lietadlo, keď došlo k incidentu.

 

Spoločný vyšetrovací tím (JIT) pozostávajúci z expertov z viacerých krajín dospel k záveru, že malajzijské lietadlo bolo zasiahnuté raketou zem-vzduch typu BUK.

 

Vološyn pred časom odišiel z armády do civilu, pričom vo svojich neskorších príspevkoch na sociálnych sieťach naznačil, že ho k tomu viedlo množstvo neriešených problémov v ozbrojených silách. V poslednom období bol poverený výkonom funkcie riaditeľa medzinárodného letiska v Mykolajive, ktorého výstavba momentálne vrcholí. Podľa anonymných zdrojov ho k samovražde mohli priviesť problémy v práci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona