Ukrajinský parlament schválil zákon o povinnej kastrácii pedofilov

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 15:42 • 2 min
Ukrajinský parlament schválil zákon o povinnej kastrácii pedofilov

KYJEV - Ukrajinský parlament - Najvyššia rada - schválil vo štvrtok zákon, ktorý zavedie povinnú chemickú kastráciu odsúdených pedofilov. Písala o tom spravodajská stanica Rádio Slobodná Európa (RFE/RL).

slovakia

left justify in out

Súčasťou chemickej kastrácie nie je chirurgický zásah. Zákrok je uskutočňovaný injekčnou aplikáciou chemickej látky, ktorá na určitý čas otupuje libido. Procedúra povinnej chemickej kastrácie by sa však nemala vzťahovať na osoby mladšie ako 18 a staršie ako 65 rokov.

 

Popri povinnosti podstúpiť chemickú kastráciu zákon stanovuje trest odňatia slobody vo výške 15 rokov za pohlavné zneužitie maloletej osoby a päť rokov za obscénne správanie s účasťou maloletej osoby.

 

Komisárka pre deti apeluje: Odmietnime pokus o chápanie pedofilov

 

Zákon by mal vstúpiť do platnosti deň po tom, ako bude zverejnený v štátnych médiách.

 

Povinná chemická kastrácia pedofilov je uzákonená v mnohých krajinách vrátane Británie, Dánska, Francúzska, Izraela, Kanady, Kazachstanu, Nemecka, Nórska, Spojených štátov a Švédska.

 

V Rusku je chemická kastrácia odsúdených osôb od roku 2012 možná, avšak len s ich súhlasom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona