Ukrajinský parlament schválil štátny rozpočet na rok 2016

NETKY.SK • 25 December 2015, 09:41 • 2 min
Ukrajinský parlament schválil štátny rozpočet na rok 2016

KYJEV - Ukrajinský parlament schválil v noci nadnes štátny rozpočet na rok 2016.

slovakia

left justify in out

Ide o kľúčovú podmienku pre zabezpečenie si ďalšej časti finančnej pomoci v rámci záchranného balíka od Medzinárodného menového fondu (MMF) vo výške 17,5 miliardy dolárov, píše agentúra.


Zákonodarcovia pred hlasovaním o rozpočte dali zelenú aj sérii legislatívnych zmien vrátane úpravy daňového zákona, zníženia dane pre zamestnávateľov a zjednotenia daňovej sadzby pre osobný príjem. Poslanci zároveň zvýšili spotrebnú daň na tabakové výrobky, alkohol a palivo so zámerom vyvážiť rozpočet.
Niektorí poslanci namietali, že navrhované zmeny nespravodlivo zvýšia náklady pre Ukrajincov, z ktorých mnohí živoria v dôsledku nefungujúcej ekonomiky štátu nachádzajúceho sa na pokraji bankrotu.


MMF predtým vyhlásil, že schválenie rozpočtu je pre záchranný program nevyhnutné. Bezprostredne však nebolo známe, či schválený dokument spĺňa všetky požiadavky MMF.


Ukrajina tento rok dostala od MMF a iných medzinárodných veriteľov už takmer desať miliárd dolárov na podporu svojho hospodárstva oslabeného separatistickým konfliktom, rokmi zlého vedenia a korupcie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona