Ukrajinský parlament schválil osobitný štatút pre Donbas, žiada však voľby

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 18:45 • 2 min
Ukrajinský parlament schválil osobitný štatút pre Donbas, žiada však voľby

KYJEV - Ukrajinský parlament schválil dnes prezidentom predložený návrh zákona, podľa ktorého bude separatistickým územiam v Donbase udelený osobitný samosprávny štatút až usporiadaní komunálnych volieb, a to podľa ukrajinskej jurisdikcie, informovala agentúra Ukrinform.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa nej hlasovalo za návrh 265 prítomných poslancov. Počtom hlasov 296 schválili aj ďalší návrh, podľa ktorého 85 krajov, miest, obcí a dedín v Doneckej a Luhanskej oblasti získa osobitný štatút. Na tomto zozname sú aj železničné stanice, križovatky a uhoľné bane.
     

Podľa agentúry TASS podporilo 280 poslancov návrh, ktorý označuje samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR), ako aj Luhanskú ľudovú republiku (LĽR) za "dočasne okupované územia".
     

Parlament zároveň schválil výzvu prezidenta Petra Porošenka, aby Bezpečnostná rada OSN a Rada Európskej únie vyslali kontingent mierových síl na východ Ukrajiny. Dokument podporilo 341 poslancov Verchovnej rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona