Ukrajinský parlament ratifikoval dohodu o zabezpečení miesta havárie letu MH17

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 14:52 • 2 min
Ukrajinský parlament ratifikoval dohodu o zabezpečení miesta havárie letu MH17

KYJEV - Ukrajinský parlament ratifikoval dnes na svojom mimoriadnom zasadaní ukrajinsko-holandskú dohodu o medzinárodnej misii na zabezpečenie miesta havárie malajzijského civilného lietadla na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny podpísali dohodu 28. júla, jej pracovnú verziu navrhol ukrajinský prezident Petro Porošenko. Podľa dokumentu bude medzinárodná misia pod vedením Holandska dohliadať na zabezpečenie ochrany miesta havárie v nepokojnej Doneckej oblasti a pomáhať pri zhromažďovaní telesných pozostatkov obetí.
     

Misia bude pozostávať z vojenského i civilného personálu z Holandska, Austrálie a - ak to bude nutné - aj ostatných štátov, ktorých občania sa nachádzali na palube letu MH17. Členovia misie budú mať povolené nosiť so sebou zbrane a v prípade ohrozenia použiť silu.
     

Dopravné lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines, smerujúce z holandského Amsterdamu do malajzijského Kuala Lumpuru, sa 17. júla zrútilo na východnej Ukrajine, kde už niekoľko mesiacov prebiehajú boje medzi ukrajinskými silami a proruskými separatistami. Haváriu nikto z 298 osôb na palube neprežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies