Ukrajinský parlament odvolal z funkcie generálneho prokurátora

NETKY.SK • 10 Február 2015, 13:36 • 2 min
Ukrajinský parlament odvolal z funkcie generálneho prokurátora

KYJEV - Ukrajinský parlament dnes Vitalija Jaremu odvolal z funkcie generálneho prokurátora. Za návrh, ktorý parlamentu predložil prezident Petro Porošenko, hlasovalo 291 poslancov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vitalij Jarema zastával funkciu generálneho prokurátora od júna minulého roku, ale prakticky už odvtedy čelí kritike za pomalé tempo vyšetrovania násilností počas masových pouličných demonštrácií od jesene roku 2013 do jari 2014 a zločinov za vlády zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča.
     

Reformu súdnictva si súčasná vláda vytýčila ako jeden zo svojich hlavných cieľov v komplexnom reformnom programe, ktorý odobril aj Medzinárodný menový fond (MMF) a ďalší medzinárodní veritelia výmenou za finančnú pomoc Ukrajine.
     

Horúcim kandidátom na funkciu generálneho prokurátora je Viktor Šokin. Podporu jeho kandidatúre v diskusii vyjadrilo už niekoľko poslaneckých klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona