Ukrajinský parlament odhlasoval posilnenie jednotiek na fronte

NETKY.SK • 15 Január 2015, 13:52 • 2 min
Ukrajinský parlament odhlasoval posilnenie jednotiek na fronte

KYJEV - Ukrajinský parlament hlasoval dnes za posilnenie ukrajinských jednotiek na frontovej línii a obnovenie čiastočnej brannej povinnosti po informáciách tajných služieb, podľa ktorých ruské jednotky podporujú separatistov a prudko zvýšili vojenskú aktivitu na východe krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ruská agresia pokračuje. Je tu značné zvýšenie intenzity paľby," povedal podľa agentúry Reuters tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Oleksandr Turčynov. Ako dodal, na východe Ukrajiny je v súčasnosti nasadených 8500 vojakov regulárnej ruskej armády.

 

"Existuje naliehavá potreba posilniť bojovú a mobilizačnú pohotovosť našich jednotiek a ďalších vojenských síl na úroveň, ktorá zaručuje adekvátnu reakciu na hrozby pre národnú bezpečnosť zo strany pokračujúcej ruskej agresie," dodal Turčynov.

 

Premiér samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandr Zacharčenko dnes podľa agentúry RIA Novosti zároveň uviedol, že letisko v Donecku na východe Ukrajiny v priebehu dnešného dňa prejde pod kontrolu proruských separatistov. Zacharčenko tiež oznámil, že sa na letisku našli americké zbrane. Hovorca RNBO Andrij Lysenko tieto tvrdenia poprel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona