Ukrajinský expremiér Azarov nevylučuje vytvorenie exilovej vlády

NETKY.SK • 10 Január 2017, 08:07 • 2 min
Ukrajinský expremiér Azarov nevylučuje vytvorenie exilovej vlády

MOSKVA - Bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov nevylučuje možnosť vytvorenia "exilovej vlády" po tom, ako ruský súd v decembri dospel k záveru, že pád jeho kabinetu začiatkom roku 2014 bol výsledkom ilegálneho štátneho prevratu. Azarov to vyhlásil v pondelok v Moskve.

slovakia

left justify in out

Podľa neho bude exilová vláda nevyhnutnosťou, ak bude ukrajinský ľud "požadovať alternatívu". Uviedol tiež, že Výbor na záchranu Ukrajiny, ktorého je predsedom, plánuje požiadať nešpecifikované "medzinárodné súdy" o potvrdenie verdiktu moskovského súdu, píše stanica Slobodná Európa (RFE/RL).

Azarov bol ukrajinským premiérom od marca 2010 do januára 2014 za éry prezidenta Viktora Janukovyča. Obaja spolu s ďalšími proruskými vládnymi činiteľmi utiekli do Ruska vo februári 2014 - po mesiacoch masívnych demonštrácií, ktoré boli vyvolané hnevom obyvateľstva nad tým, že prezident odmietol podpísať asociačnú dohodu s EÚ.

Azarov je momentálne na Ukrajine hľadanou osobou pre podozrenie z korupcie a zneužitia úradnej moci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies