Ukrajinský exminister Danylyšyn požiadal v ČR o politický azyl

NETKY.SK • 30 November 2010, 12:36 • 2 min
Ukrajinský exminister Danylyšyn požiadal v ČR o politický azyl

Ukrajinský exminister Danylyšyn požiadal v ČR o politický azyl

slovakia

left justify in out

img

Český minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg počas návštevy Kyjeva v pondelok oficiálne potvrdil, že ukrajinský exminister Bohdan Danylyšyn požiadal v Česku o politický azyl. České úrady jeho žiadosť teraz posudzujú.
      Bývalý minister hospodárstva Danylyšyn je v českej väzbe už šesť týždňov. Polícia ho zatkla na žiadosť Ukrajiny, kde čelí obvineniu z manipulovania štátnych zákaziek. Danylyšyn však tvrdí, že obvinenia sú vykonštruované a celá kauza je politická.
      Schwarzenberg je vôbec prvý, kto bol ochotný oficiálne potvrdiť, že exminister skutočne požiadal v Česku o azyl. Ako dlho budú české úrady jeho prípad riešiť, sa však nedá odhadnúť.
      Danylyšyn tvrdí, že jeho prenasledovanie je jedným z kontroverzných krokov novej ukrajinskej vlády, ktorá vznikla po tom, čo prezidentské voľby začiatkom tohto roku vyhral proruský kandidát Viktor Janukovyč.

Zdroj: TASR/www.ČT24.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona