Ukrajinskú vlajku v Moskve som vyvesil ja, tvrdí 'pavúčí muž' Mustang Wanted

NETKY.SK • 23 August 2014, 09:30 • 2 min
Ukrajinskú vlajku v Moskve som vyvesil ja, tvrdí 'pavúčí muž' Mustang Wanted

KYJEV/MOSKVA - K stredajšiemu vyveseniu ukrajinskej vlajky na jednej z výškových budov v Moskve a premaľovaniu zlatej hviezdy na objekte spolovice na modro, aby pripomínala ukrajinské národné farby, sa dnes prihlásil prostredníctvom sociálnych sietí ukrajinský občan, renomovaný "pavúčí muž" známy pod umeleckým menom Mustang Wanted aj v zahraničí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Muž vyzval ruskú justíciu, aby nestíhala kvôli tejto kauze nevinnú štvoricu mladých Rusov, ktorým po prekvalifikovaní činu z vandalizmu na zámerné výtržníctvo motivované politickou nenávisťou hrozí hoci sedem rokov za mrežami. Žiadny z nich sa k činu nepriznal.
      

Mustang Wanted môže podľa vlastných slov predložiť fotografie i videozáznamy, ktoré potvrdzujú fakt, že sa o spomínaný incident v ruskej metropole postaral vďaka celonočnej práci práve on a že svoj "umelecký výkon" venuje blížiacemu sa Dňu nezávislosti Ukrajiny a všetkým, ktorí bránia jeho vlasť, píše tlačová agentúra UNIAN.

 

Grigorij sa priznal, že sa dopustil výtržníctva a vyjadril pripravenosť niesť zodpovednosť za svoj čin výmenou za prepustenie navigátorky a operátorky bojového vrtuľníka -Ukrajinky Nadeždy Savčenkovej - väznenej v Rusku pre podozrenie z účasti na závažnej trestnej činnosti. Voronežský okresný súd nariadil, že Ukrajinka zostane vo väzbe do 30. augusta.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies