Ukrajinskú pobočku Forbesu na protest opustilo 13 novinárov

NETKY.SK • 14 November 2013, 19:22 • 2 min
Ukrajinskú pobočku Forbesu na protest opustilo 13 novinárov

KYJEV - Trinásť redaktorov ukrajinskej pobočky amerického časopisu Forbes rezignovalo na svoje posty, potvrdil vo štvrtok jeden z odchádzajúcich žurnalistov Olexander Ruban.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je údajný zoznam tém, ktoré im nové vedenie periodika chcelo predostrieť s označením za nežiaduce. Podľa Rubana ide o cenzúru. Poslednou kvapkou údajne bol odmietavý postoj šéfredaktora Mychaila Kotovova k zverejneniu materiálu o poradcoch vicepremiéra Serhija Arbuzova, jedného z najvplyvnejších mužov v administratíve prezidenta Viktora Janukovyča. Arbuzov je údajne členom vplyvného finančného a politického klanu vedeného Janukovyčom.

Problémy ukrajinskom vydaní Forbes sa začali objavovať v júni, keď mesačník kúpil mladý a podozrivo bohatý podnikateľ blízky vláde Serhij Kurčenko. Ten kúpil aj ďalšie vplyvné denníky, údajne v záujme kontroly médií pred prezidentskými voľbami v roku 2015, po ktorých chce Janukovyč zostať pri moci ďalších päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies