Ukrajinskú elektrizačnú spoločnosť úplne ochromil hackerský útok

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 12:05 • 2 min
Ukrajinskú elektrizačnú spoločnosť úplne ochromil hackerský útok

KYJEV - Ukrajinská Národná elektrizačná spoločnosť Ukrenergo potvrdila, že sa vo štvrtok opäť stala obeťou kybernetického útoku, pri ktorom však bol použitý iný vírus ako ten, čo v utorok ochromil počítačové siete na celej Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters. Podľa riaditeľa Ukrenerga Vsevoloda Kovaľčuka štvrtkový útok ukrajinskú elektrizačnú sústavu nezasiahol.

 

"Tento vírus bol trochu iný, inej povahy, podobný vírusu WannaCry. Jeho účinok bol bezvýznamný, pretože niektoré počítače zostali (od utorka) offline," povedal Kovaľčuk.

 

Vírus, ktorý sa v utorok začal šíriť z Ukrajiny, postihol približne 60 krajín vrátane Talianska, Izraela, Srbska, Maďarska Rumunska, Poľska, Argentíny, Česka a Nemecka.

 

Vydieračský vírus zablokoval používateľom počítače a za opätovné sprístupnenie požadoval výkupné 300 dolárov vo virtuálnej mene bitcoin.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies