Ukrajinskí vodiči opäť zablokovali hraničný priechod Vyšné Nemecké

NETKY.SK • 22 Február 2017, 15:46 • 2 min
Ukrajinskí vodiči opäť zablokovali hraničný priechod Vyšné Nemecké

VYŠNÉ NEMECKÉ - Štrajkujúci ukrajinskí vodiči dnes opäť zablokovali ukrajinskú stranu hraničného priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké, konkrétne pracovisko nákladnej dopravy, v oboch smeroch. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Z tohto dôvodu ukrajinská strana prestala prijímať vybavené nákladné motorové vozidlá smerujúce zo Slovenska na Ukrajinu a neprepúšťa nákladné dopravné prostriedky z Ukrajiny na Slovensko. Hraničný priechod je v danom čase pre všetky nákladné dopravné prostriedky nepriechodný," upozornila.

 

Colný úrad v súčasnosti nedisponuje informáciami o priebehu a trvaní protestnej akcie ukrajinských občanov. Situáciu na hraničnom priechode neustále sleduje a je v kontakte s ukrajinskou stranou. "O zmene situácie bude informovať prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky www.financnasprava.sk," doplnila s tým, že pravidelnej autobusovej a osobnej dopravy sa blokácia zatiaľ netýka.

 

Dôvodom protestnej akcie je podľa slov hovorkyne pretrvávajúca snaha o dosiahnutie zmeny ukrajinskej legislatívy. Podľa nej musia vodiči v prípade, že jazdia na autách s evidenčnými číslami registrovanými v členských krajinách EÚ, raz za niekoľko dní opúšťať územie Ukrajiny. S touto povinnosťou dlhodobo nesúhlasia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies