Ukrajinskí radikáli rozširujú svoju blokádu aj na železničnú trať do Ruska

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 09:31 • 2 min
Ukrajinskí radikáli rozširujú svoju blokádu aj na železničnú trať do Ruska

KYJEV - Ukrajinskí radikáli, ktorí zablokovali železničné a čiastočne aj cestné spojenie so samozvanými ľudovými republikami v Donbase, začali v sobotu aj s blokádou na železničnej trati do Ruska.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra TASS, na železničnej stanici Konotop v Sumskej oblasti radikáli otvorili svoj kontrolný post a chcú zastavovať a kontrolovať vlaky z Ruska.

 

Podľa štábu blokády chcú radikáli do mesiaca získať kontrolu nad všetkými ôsmimi kľúčovými železničných pohraničnými priechodmi, cez ktoré prechádzajú tovary do Ruska a z neho.

 

Blokáda Donbasu sa začala 25. januára, keď skupina bývalých účastníkov vládnej vojenskej operácie (ATO) v Donbase, medzi ktorými boli aj poslanci ukrajinského parlamentu, zablokovala na viacerých úsekoch železničné trate vedúce na územia kontrolované separatistami. Radikáli svoj krok zdôvodnili tvrdením, že akékoľvek obchodovanie so samozvanými republikami v Doneckej a Luhanskej oblasti je protizákonné.

 

Doterajšia blokáda viedla k výpadkom v zásobovaní uhlím, ukrajinské úrady boli preto nútené zaviesť mimoriadne úsporné opatrenia.

 

V reakcii na to vedenia samozvaných republík v Donbase od 1. marca prevzali správu nad priemyselnými podnikmi pod ukrajinskou jurisdikciou, ktoré sa nachádzajú na ich území.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona