Ukrajinskí policajti masívne odstupujú zo služby

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 18:33 • 2 min
Ukrajinskí policajti masívne odstupujú zo služby

KYJEV - Za päť mesiacov v roku 2018 z hliadkovej polície Ukrajiny odišlo okolo 400 policajtov. O tom, v rozhovore pre ukrajinské médiá, povedal veliteľ hliadkovej polície Ukrajiny Fatsevich. Informuje RG.ru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Tento rok, za päť mesiacov, odstúpilo asi 400 policajtov. To je z celkového počtu 15-tisíc. Chcem, aby policajti zostali, aspoň by sa mohli dostať do iných jednotiek národnej polície," vyhlásil Fatsevich. 

     

Jeden z hlavných dôvodov prepustenia Fatsevich nazval veľkou záťažou v práci a nebezpečenstvom v uliciach.
     

Po dobu 12 hodín služby, má policajná hliadka veľmi veľké zaťaženie. "Niekedy idú von aj mimo hodín služby, keď máme nejaké hromadné udalosti," dodal veliteľ.
     

Treba poznamenať, že na Ukrajine masový charakter získali útoky na policajtov. Na začiatku júna v oblasti Odesa demonštranti zaútočili a porazili 13 policajtov.
     

15. marca v Kyjeve, človek vyhodil do vzduchu granátom policajné auto. V Kyjeve od začiatku roka 2018 proti príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní bolo spáchaných 38 zločinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies