Ukrajinskí ostreľovači začali strielať po domoch civilistov, vyhlásili v Luhanskej národnej republike

NETKY.SK • 14 Január 2018, 17:12 • 2 min
Ukrajinskí ostreľovači začali strielať po domoch civilistov, vyhlásili v Luhanskej národnej republike

LUGANSK - Ukrajinské vojenské sily začali strielať z ručných zbraní po vidieckych domoch civilistov v blízkosti línie bojového kontaktu, povedal novinárom úradujúci - vedúci oddelenia Národnej polície, samostatne vyhlásenej Luhanskej národnej republiky Michail Filiponenko. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie od obyvateľov záhradníckeho združenia Zelený háj, ráno o 4:30 ukrajinskí vojaci začali cielene strielať zo sniperských zbraní do domov civilistov. Jeden z domov získal priamy zásah. Informoval zástupca Národnej polície.

 

Filiponenko predpokladá, že snipery sa zamerali na obyvateľa jedného z domov. Podľa údajov oddelenia obrany republiky, v susedskom dome v dôsledku ostreľovania, steny a strecha sú zničené. Len náhodou sa ľuďom nič nestalo, dodal Filiponenko.

 

"Záhradnícke združenie Zelený háj a vidiecke domy civilistov sa nachádzajú 500 m od línie bojového kontaktu, a preto, samozrejme, že ukrajinskí ostreľovači zamerane útočili po obytných domoch obyvateľov našej republiky," vyhlásil zástupca Národnej polície.

 

Na Donbase z 23. decembra je platný režim zastavenia paľby v súvislosti s Novým rokom a Vianocmi, avšak ukrajinská armáda tento režim nedodržiava a stále porušuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies