Ukrajinskí odborári žiadajú zníženie cien za plyn a zvýšenie minimálnej mzdy

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 11:35 • 2 min
Ukrajinskí odborári žiadajú zníženie cien za plyn a zvýšenie minimálnej mzdy

KYJEV - Tisíce ľudí dnes v uliciach Kyjeva protestovali proti zvýšeniu cien za plyn a platieb za prevádzku bytov a zároveň žiadali aj zvýšenie minimálnej mzdy. Informovali o tom ukrajinské agentúry a médiá.

slovakia

left justify in out

Ďalšia požiadavka demonštrantov sa týka ľudí pracujúcich v zóne jadrovej elektrárne v Černobyle a plánovaných zmien v systéme započítavania odpracovaných rokov.

 

Agentúra Interfax napísala, že na proteste sa zúčastnilo 5000 ľudí; podľa agentúry Ukrinform ich bolo údajne do 20.000.

 

Organizátorom protestnej akcie bolo viacero odborových organizácií vrátane odborov rezortu školstva a vedy. Jej účastníci najprv prešli ulicami mesta, pričom na niektorých miestach zablokovali dopravu. Potom sa zhromaždili na námestí pred budovou parlamentu a vlády.

 

Premiér Volodymyr Hrojsman prijal skupinu demonštrantov a diskutoval s nimi o riešení problému. Podľa hovorcu vlády je ukrajinský kabinet otvorený dialógu.

 

V ukrajinskom parlamente sa dnes v súvislosti s protestmi objavil návrh na vytvorenie pracovnej komisie na posúdenie tvorby cien za plyn, povedal Hrojsman s tým, že jej členmi by mali byť predstavitelia parlamentu a vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies