Ukrajinskí hackeri zverejnili tisíce e-mailov s osobnými údajmi novinárov CNN, BBC a Reuters

NETKY.SK • 5 August 2016, 06:37 • 2 min
Ukrajinskí hackeri zverejnili tisíce e-mailov s osobnými údajmi novinárov CNN, BBC a Reuters

KYJEV - Ukrajinská nacionalistická stránka Myrotvorec zverejnila dnes tisíce e-mailov obsahujúcich osobné údaje domácich i zahraničných novinárov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ide o ďalší zo série podobných počinov tejto kontroverznej webovej stránky, ktorá v máji tohto roku zverejnila dva zoznamy novinárov akreditovaných na východe Ukrajiny v regióne Donbasu.

 

Zoznamy obsahovali mená novinárov, informácie o mieste ich trvalého pobytu, čísla ich telefónov a e-mailové adresy. Okrem ukrajinských žurnalistov na ňom figurovali aj spravodajcovia prestížnych zahraničných médií ako CNN, BBC, al-Džazíra, AFP, Reuters a New York Times.

 

Stránka najnovšie v noci nadnes zverejnila rozsiahly archív obsahujúci tisíce e-mailov. V niektorých z nich sú fotografie novinárov a kópie ich cestových dokumentov. Tieto citlivé materiály získala od nemenovaného povstaleckého predstaviteľa. Autenticitu mailov nebolo bezprostredne možné nezávisle overiť.

 

Pôsobenie Myrotvorca vyvoláva na samotnej Ukrajine rozporuplné reakcie. Ukrajinský prezident Petro Porošenko zverejňovanie osobných údajov novinárov odsúdil. Niektorí ďalší predstavitelia však hodnotili počínanie stránky pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies