Ukrajinského poslanca takmer knokautovali pri potýčke ohľadne konfliktu na východe

NETKY.SK • 14 August 2014, 19:10 • 2 min
Ukrajinského poslanca takmer knokautovali pri potýčke ohľadne konfliktu na východe

KYJEV - Lídra ukrajinskej populistickej Radikálnej strany Oleha Ljaška dnes takmer zhodili úderom na zem pri potýčke vo vestibule v kyjevskom parlamente, ktorú vyprovokoval obvineniami voči svojmu kolegovi-poslancovi, že ignoruje kritickú situáciu vojakov bojujúcich na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Ljaško, ktorý skončil v júlových prezidentských voľbách tretí, sa zapotácal a vyzeral ohromený, keď vášnivá výmena názorov s nezávislým poslancom Oleksandrom Ševčenkom vyústila do toho, že ho Ševčenko udrel do hlavy.
     

"Pozrite sa na tohto pupkatého tučniaka," povedal Ljaško o Ševčenkovi krátko pred tým, než dostal úder. "Ľudia ako on namiesto toho, aby išli do Donbasu a pomohli našim chlapcom, idú radšej do parlamentu dvíhať ruky," dodal.
     

Ljaško už navštívil vojakov vo východoukrajinských oblastiach nazývaných aj Donbas, kde od apríla bojujú v krvavom konflikte s proruskými separatistami. Boje si zatiaľ vyžiadali vyše 2000 ľudských životov.
     

Ševčenko už skôr obvinil Ljaška z využívania týchto návštev na zlepšenie svojho imidžu. Nejde o prvú Ljašenkovu bitku v parlamente.

     

V roku 2011 ho škrtil a zrazil na zem bývalý podpredseda parlamentu Adam Martyniuk po tom, čo ho Ljaško obvinil z pokrytectva. A pri inej príležitosti Martyniuk hodil pohár plný vody Ljaškovi do tváre.
     

V parlamente často vypukajú bitky medzi zákonodarcami - udierajú sa stoličkami a novinami, trhajú si navzájom košele a neraz to končí rozbitými, krvácajúcimi nosmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona