Ukrajinského poslanca Nestora Šufryča v Odese zbili

NETKY.SK • 1 Október 2014, 07:15 • 2 min
Ukrajinského poslanca Nestora Šufryča v Odese zbili

KYJEV - Poslanec Strany regiónov zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča sa stal dnes terčom fyzického útoku davu. K incidentu došlo v Odese, kde viedol kampaň pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami naplánovanými na 26. októbra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nestor Šufryč, kritik vojenskej operácie Kyjeva na východe Ukrajiny, skončil so zakrvavenou tvárou a roztrhanou košeľou, než ho ochranka natlačila do auta. Podľa agentúry Reuters poslanca napadlo asi 20 "aktivistov", niektorí mali masky na tvári, odetí boli v maskáčoch a na rukávoch mali pásky radikálneho hnutia Pravý sektor.
      

Na Šufryča si počkali, keď vstupoval do budovy regionálnej administratívy, aby poskytol vyhlásenie médiám. Jeho ochrankári strieľali do vzduchu, aby dav rozohnali. Keď poslanca ťahali k autu, dostal do tváre ďalšie údery. Šufryč sa neskôr objavil s náplasťou na pravom oku a povedal, že útočníci sa mu vyhrážali hodením do odpadkového koša. Takýto osud postihol začiatkom septembra v Kyjeve pred parlamentom jeho spolustraníka, poslanca Vitalija Žuravského.
      

Šufryč ale sľúbil, že sa do Odesy ešte vráti. "Nedopustíme, aby ľudia čelili takejto nezákonnosti," poznamenal. Šufryč, exminister pre mimoriadne situácie, bol oddaným stúpencom Janukovyča, ktorý utiekol do Ruska vo februári po masových protivládnych protestoch a následnom štátnom prevrate. Šufryč ostro kritizoval vojenskú operáciu proti separatistom na východe krajiny. Bol medzi prvými predstaviteľmi, ktorý sa na začiatku krízy stretol s vodcami separatistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies