Ukrajinské vzdušné sily poslali do kontaktnej línie helikoptéry

NETKY.SK • 29 December 2017, 19:18 • 2 min
Ukrajinské vzdušné sily poslali do kontaktnej línie helikoptéry

KYJEV - Vrtuľník Mi-24 ukrajinskej armády bol zaznamenaný na oblohe neďaleko frontovej línie, okolo osád Marinka a Krasnogorovka. O tom dnes informovali v operačnom velení Doneckej národnej republiky. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Ďalšia provokácia prebieha v súčasnosti v okolí Marinky a Krasnogorovky, nachádzajúcich sa na dočasne Ukrajinou okupovanom území. Nad obývanými oblasťami, v rozpore s Minskými dohodami, v 7-8 kilometroch od frontovej línie, poletuje vrtuľník Mi-24 ukrajinských vzdušných síl," píše sa v hlásení.

 

Napriek možnosťou zničiť cieľ, sily protivzdušnej obrany Doneckej národnej republiky na zjavenie sa v nebi bojového vrtuľníka - nereagujú. Pritom, vo velení DNR vyhlásili, že v prípade pokusu prekročiť frontovú líniu, ukrajinská vojenská helikoptéra bude zničená.

 

Pripomeniem, že podľa bodu 7 Minského memoranda z 19. septembra roku 2014, používanie bojových lietadiel je zakázané pozdĺž kontaktnej línie strán v zóne, kde sa zbrane už nepoužívajú na dĺžku nie menej ako 30 kilometrov, s výnimkou osobitnej pozorovateľskej misie OBSE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies