Ukrajinské vojačky majú počas vojenskej prehliadky pochodovať v lodičkách! Kritici sa búria a hovoria o sexizme

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 17:57 • 2 min
Ukrajinské vojačky majú počas vojenskej prehliadky pochodovať v lodičkách! Kritici sa búria a hovoria o sexizme

KYJEV - Ukrajinské vojačky vymenia ťažké armádne kanady za lodičky počas naplánovanej vojenskej prehliadky. Tento plán ministerstva obrany však rozpútal vášne a kritici hovoria o sexizme.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál idnes.cz. Ukrajinskí vojaci a vojačky sa pripravujú na armádnu prehliadku. Tá je naplánovaná na koniec septembra pri príležitosti 30. výročia nezávislosti po rozpade Sovietskeho zväzu

 

img

 

Plán rezortu obrany, ktorý zverejnil fotografie vojačiek v podpätkoch počas nácviku, však rozpútal vlnu kritiky. V armádnych uniformách v kombinácii s lodičkami vojačky pôsobia veľmi pôvabne. Ako sa však jedna z nich vyjadrila, je to o niečo náročnejšie ako v ťažkých topánkach, na ktoré sú už zvyknuté. 

 

img

 

Verejnosť ostala mierne povedané v šoku. Do ministra Andije Tarana sa pre tento úmysel dokonca pustili aj jeho kolegovia a vyzvali ho, aby sa verejne ospravedlnil. Pochodovanie na vysokých podpätkoch mnohí označili za „stredoveké uvažovanie“ a skutočnú hanbu.

 

img

 

Členka opozície Iryna Gerašenková hovorí o sexizme a nechápe, prečo by počas prehliadky mali vojačky pochodovať v lodičkách, namiesto toho, aby mali na sebe nepriestrelné vesty navrhnuté pre ženy. 

 

Ako uvádza portál BBC, v ozbrojených silách Ukrajiny slúži viac ako 31 tisíc žien. Proti ruským separatistom na východe krajiny bolo nasadených asi 13,5 tisíca z nich.

 

Začiatkom roka však niektoré z nich poodhalili ich zlé skúsenosti z armády. Hovorili o sexuálnom obťažovaní, násilí a ponižovaní, ktoré zažívajú dennodenne.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies