Ukrajinské úrady zakázali ruskej herečke vstup na Ukrajinu

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:05 • 2 min
Ukrajinské úrady zakázali ruskej herečke vstup na Ukrajinu

KYJEV - Ukrajinská pohraničná stráž dnes neumožnila ruskej herečke Jelene Vorobejovej, aby vstúpila na ukrajinské územie. Ako dôvod uviedla, že herečka navštívila Krymský polostrov, čím porušila ukrajinské zákony. Hovorca pohraničnej služby súčasne oznámil, že zákaz vstupu na územie Ukrajiny v prípade Vorobejovej platí tri roky.

slovakia

left justify in out

Ruská komediálna herečka mala v nedeľu účinkovať v divadelnom predstavení v Kyjeve, ale pohraničná služba ju zadržala na tamojšom letisku. Vorobejová o tom informovala prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Ukrajinské úrady konali zrejme na základe uznesenia ukrajinskej vlády, podľa ktorého cudzinci musia mať osobitné povolenie na návštevu polostrova.

Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy Vorobejová uznesenie ukrajinských vlády "o tom, kto môže a kto nemôže" vstúpiť na ukrajinské územie prirovnala k "hanebnému Berlínskemu múru" alebo k stavu izraelsko-palestínskych vzťahov.

Podobne ukrajinské úrady postupovali aj v prípade speváčky Julije Samojlovovej, ktorá mala Rusko v máji v Kyjeve reprezentovať na pesničkovej súťaži o Veľkú cenu Eurovízie. Rovnako ako v prípade herečky, aj Samojlovovej ukrajinské úrady na tri roky zakázali vstup na územie Ukrajiny.

Samojlovová totiž v roku 2015 koncertovala na Krymskom polostrove, ktorý Ukrajina považuje za svoje dočasne okupované územie po tom, ako sa v marci roku 2014 na základe sporného referenda stal ďalším subjektom Ruskej federácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona