Ukrajinské úrady obmedzili civilnú dopravu v oblasti bojov

NETKY.SK • 4 Január 2015, 09:40 • 2 min
Ukrajinské úrady obmedzili civilnú dopravu v oblasti bojov

KYJEV/MOSKVA - Ukrajinské úrady vyčlenili sedem koridorov pre civilnú dopravu v oblasti bojov na východe krajiny. Počas sobotňajšej návštevy regiónu to oznámil tajomník ukrajinskej Národnej bezpečnostnej a obrannej rady (RNBOU) Oleksandr Turčynov.

slovakia

left justify in out

Reštrikcie postihnú civilnú dopravu, prechádzajúcu cez líniu, ktorá oddeľuje jednotky ukrajinskej armády od povstaleckých milícií v samozvaných ľudových republikách v Doneckej a Luhanskej oblasti.
      

"Na kontaktnej línii bolo vytvorených sedem transportných koridorov, zatiaľ čo všetky ostatné trasy boli zablokované," uviedol Turčynov, ktorého citovala ruská agentúra TASS.
      

Súčasne zdôraznil, všetky vozidlá a osoby, prechádzajúce cez tieto koridory, budú "dôkladne kontrolované".
      

Podľa novín Kyiv Post sa k týmto obmedzeniam pristúpilo s ohľadom na plánované protiteroristické opatrenia v regióne.
      

Turčynov počas sobotňajšej cesty na východ Ukrajiny navštívil ukrajinských vojakov slúžiacich na frontovej línii a viedol operatívne stretnutie v dedine Peski neďaleko doneckého letiska.
      

Predstavitelia proruskej separatistickej "republiky" v Doneckej oblasti rozhodnutie o vytvorení transportných koridorov označili za populistické a nelogické. Podľa ich názoru spôsobí len ďalšie problémy mierumilovným civilným obyvateľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona