Ukrajinské ozbrojené sily 12-krát porušili prímerie na Donbase za posledných 24 hodín

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 18:48 • 2 min
Ukrajinské ozbrojené sily 12-krát porušili prímerie na Donbase za posledných 24 hodín

KYJEV - Ukrajinské ozbrojené sily v priebehu posledných 24 hodín porušili prímerie na Donbase 12-krát. Toto povedal novinárom zástupca samostatne vyhlásenej Doneckej ľudovej republiky v Spoločnom centre pre monitorovanie a koordináciu primeria. Informuje RG.ru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Za posledných 24 hodín celkový počet prípadov porušenia prímeria zo strany ozbrojených síl Ukrajiny, bol 12-krát. V dôsledku útokov zo strany ukrajinskej armády došlo k poškodeniu obytných domov a zraneniu obyvateľa Kominternovo," uvedené vo vyhlásení zástupcu Doneckej ľudovej republiky.
     

"Za posledných sedem dní ostreľovania zo strany ukrajinskej armády, došlo k zraneniu 12 civilistov, smrti dvoch opolčencov Doneckej ľudovej republiky a jeden opolčenec bol zranený," dodal vedúci tlačového oddelenia operačného velenia DĽR Daniel Bessonov.
     

V Spoločnom centre pre monitorovanie a koordináciu prímeria tiež informovali, že počas ostreľovania zo strany ukrajinských vojenských síl, boli použité granátomety a obrnené vozidlá.
     

Predtým, minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov opakovane poznamenal, že situácia v regióne zostáva extrémne napätá.  "Misia OSCE viac ako 20-krát zaznamenala sedemdňové alebo dlhšie obdobie úplného prímeria, napriek tomu ukrajinská strana odmieta plniť dohody a pokračuje v rozvíjaní konfliktu na Donbase," vyhlásil Lavrov po stretnutí ministrov zahraničných vecí "Norman Quartet".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies