Ukrajinské ministerstvo zahraničných nemá informácie o prímerí so separatistami

NETKY.SK • 3 December 2014, 09:48 • 2 min
Ukrajinské ministerstvo zahraničných nemá informácie o prímerí so separatistami

KYJEV - Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že nemá informácie o priebehu rokovaní o prímerí so separatistami, ktoré by malo začať platiť 5. decembra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Bohužiaľ, nemáme podrobnosti o týchto rokovaniach," uviedol v utorok hovorca ukrajinského rezortu diplomacie Jevhen Perebyjnis, ktorého citovala agentúra Ukrinform.

 

Podľa pondelkovej správy pozorovateľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) na Ukrajine sa armáda a predstavitelia samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) dohodli na prímerí a stiahnutí ťažkých zbraní.

 

Podľa pozorovateľov sa strany konfliktu "v princípe dohodli na úplnom prímerí pozdĺž celej kontaktnej línie medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a tými, ktoré sú pod kontrolou LĽR. Začne platiť 5. decembra. Taktiež sa dohodli, že 6. decembra začnú s odsunom ťažkých zbraní," uvádza sa v správe OBSE.

 

K dohode došlo 29. novembra v Luhansku po rokovaniach v rámci Spoločného centra pre kontrolu a koordináciu (JCCC), ktoré v októbri vytvorili Ukrajina, Rusko a OBSE s cieľom dosiahnuť prímerie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona