Ukrajinské jednotky z tankov ostreľovali pozície jednotiek DĽR

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 09:45 • 2 min
Ukrajinské jednotky z tankov ostreľovali pozície jednotiek DĽR

KYJEV - Vedenie mesta Doneck na východe Ukrajiny dnes informovalo o nočných bojoch v oblasti letiska. Nad ránom sa situácia v meste upokojila, informovali agentúry TASS a RIA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako vysvetlilo "ministerstvo obrany" Doneckej ľudovej republiky (DĽR), vládne jednotky v noci nadnes z tankov ostreľovali pozície jednotiek DĽR dislokované v blízkosti letiska, v oblasti obce Spartak. Vládne sily útok viedli z okolia mesta Avdijivka, ktoré je pod ich kontrolou. K obetiam na životoch, raneným či materiálnym škodám nedošlo, uvádza sa vo vyhlásení doneckej radnice.

 

Obe strany konfliktu sa aj dnes navzájom obvinili z používania ťažkých zbraní s kalibrom 122 mm, ktoré mali byť v súlade s mierovou dohodou z Minska stiahnuté z demarkačnej čiary a sústredené na stanovištiach podliehajúcich kontrolám, napr. pozorovateľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

 

Ukrajinský vojenský analytik Dmytro Tymčuk dnes na svojej facebookovej stránke informoval, že ukrajinské vládne jednotky odrazili útoky nepriateľských síl v blízkosti obcí Širokyne a Krymske. Išlo o prestrelky vojakov pechoty.

 

Na margo situácie v Avdijivke Tymčuk podľa agentúry Ukrinfom uviedol, že z tankov tam na pozície vládnych síl zaútočili proruskí separatisti. Za posledných 24 hodín Tymčuk zaregistroval celkovo viac ako 20 prípadov, keď proruskí separatisti ostreľovali pozície vládnych síl, pričom použili aj ťažkú bojovú techniku, čo je v rozpore s podpísanou mierovou zmluvou.

 

Podľa Tymčuka druhá strana konfliktu výrazne aktivizovala svoju rozviedku - bezpilotné lietadlá zaznamenali nad prístavom Mariupol, ako aj v oblasti Lysyčanska a Šasťa. Okrem toho Tymčuk uviedol, že naďalej zaznamenáva prísun zásob streliva a pohonných hmôt z Ruska, odkiaľ opäť prichádzajú ruskí vojaci vydávajúci sa za miestnych.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies