Ukrajinská vláda odsúdila ruskú podporu separatistických volieb

NETKY.SK • 28 Október 2014, 19:53 • 2 min
Ukrajinská vláda odsúdila ruskú podporu separatistických volieb

KYJEV - Ukrajinská vláda v utorok odsúdila podporu vyhlásenia separatistických volieb vo východných oblastiach zo strany Ruska. Podľa Kyjeva podobné "provokatívne" vyhlásenia podkopávajú mierové úsilie.

slovakia

left justify in out

"Absolútne deštruktívne a provokatívne vyhlásenia ruských predstaviteľov vrátane ministra zahraničných vecí si teroristi vysvetlia ako podporu ich ilegálnych volieb... zo strany Ruska," uvádza sa v stanovisku ukrajinskej diplomacie. Kremeľ podľa Kyjeva "vedome" a "nezodpovedne" zhoršuje "krehkú" situáciu na východe Ukrajiny.

 

Rusko v utorok prostredníctvom šéfa diplomacie Sergeja Lavrova vyhlásilo, že uzná plánované voľby vo východoukrajinskej Luhanskej a Doneckej oblasti naplánované na 2. novembra. "Očakávame, že voľby prebehnú v súlade s dohodou a samozrejme, že uznáme ich výsledky," povedal Lavrov v rozhovore pre ruský denník Izvestija. Lavrov pritom v pondelok potvrdil, že Moskva plánuje uznať aj výsledky nedeľňajších celoštátnych ukrajinských parlamentných volieb. Tie sa však pre pokračujúce boje nemohli uskutočniť vo viacerých oblastiach východnej časti krajiny známej ako Donbas. Na základe zákona o špeciálnom štatúte týchto oblastí prijatého parlamentom v Kyjeve sa regionálne voľby mali konať až 7. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona