Ukrajinská vláda chce zdvojnásobiť rozpočet na armádu

NETKY.SK • 12 December 2014, 15:20 • 2 min
Ukrajinská vláda chce zdvojnásobiť rozpočet na armádu

KYJEV - Ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak v piatok vyzval na zdvojnásobenie budúcoročného rozpočtu na armádu v snahe zintenzívniť boje proti proruským separatistom na východe krajiny. Poltorak to povedal členom nového parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda podľa neho potrebuje uskutočniť rozsiahle nákupy zbraní a munície v snahe lepšie čeliť ozbrojencom. Rezort obrany chce budúci rok minúť asi 90 miliónov eur na nákup nových zbraní v zahraničí a ďalších takmer 300 miliónov eur na dodanie munície z Ukrajiny.

 

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk vo štvrtok poslancom povedal, že Ukrajina chce obranný rozpočet zvýšiť na úkor financií, ktoré míňa na sociálny systém. Zároveň chce medzinárodné spoločenstvo v tejto súvislosti požiadať o finančnú pomoc v snahe vyhnúť sa bankrotu. Jaceňuk však nešpecifikoval, od ktorých krajín bude žiadať pomoc. Severoatlantická aliancia sa k tejto téme stavia skôr skepticky, aj keď niektorí jej členovia vrátane USA a Poľska poskytli Ukrajine pomoc v rôznej podobe. Dodávky vojenského materiálu minulý týždeň Kyjevu prisľúbila aj litovská prezidenta Dalia Grybauskaité.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona