Ukrajinská vláda a separatisti sa v Minsku dohodli na sprísnení prímeria

NETKY.SK • 23 December 2015, 09:38 • 2 min
Ukrajinská vláda a separatisti sa v Minsku dohodli na sprísnení prímeria

MINSK - Ukrajinská vláda a proruskí separatisti v Donbase dospeli krátko pred vianočnými a novoročnými sviatkami k dohode o sprísnenom prímerí, ktoré má platiť na nepokojných územiach už v priebehu dneška. Agentúra DPA o tom informuje s odvolaním sa na predstaviteľa Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Marina Sajdika.

slovakia

left justify in out

Bezpodmienečné sprísnenie prímeria uzavretého v septembri je výsledkom najnovšieho stretnutia tzv. kontaktnej skupiny pre Ukrajinu v bieloruskom hlavnom meste Minsk. "Táto iniciatíva je potrebná predovšetkým pre obyvateľov Donbasu, aby mohli v pokoji osláviť Vianoce a Nový rok," cituje DPA hovorkyňu zástupcu Ukrajiny v kontaktnej skupine, ktorým je bývalý prezident Leonid Kučma. Dosiahnutie novej dohody potvrdili aj východoukrajinskí povstalci.

 

Osobitný vyslanec OBSE Sajdik vyzval strany ukrajinského konfliktu, aby vyvinuli väčšie úsilie v súvislosti s nestabilnou situáciou vo frontových oblastiach, odkiaľ správy o násilí prichádzali aj v posledných mesiacoch. Vývoj na východe Ukrajiny sleduje OBSE prostredníctvom viac ako 500 spolupracovníkov. Nasledujúce stretnutie kontaktnej skupiny pre Ukrajinu je naplánované na 13. januára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies