Ukrajinská vláda a proruskí povstalci si vymenia vojnových zajatcov

NETKY.SK • 25 December 2017, 12:04 • 2 min
Ukrajinská vláda a proruskí povstalci si vymenia vojnových zajatcov

MOSKVA - Ukrajinská vláda a predstavitelia proruských povstalcov, ktorí sa snažia o odčlenenie východu Ukrajiny a jeho pripojenie k Rusku, sa v pondelok dohodli na výmene vojnových zajatcov.

slovakia

left justify in out

Dohoda sa zrodila na rokovaniach v Moskve, ktoré sa konali pod patronátom hlavy Ruskej pravoslávnej cirkvi, moskovského patriarchu Kirilla I. Ukrajina by mala prepustiť 306 vojnových zajatcov z tábora proruských separatistov, povstalci sa zaviazali k prepusteniu 74 vojnových zajatcov z radov ukrajinských ozbrojených síl.

Nie je zatiaľ jasné, či sú to všetci vojnoví zajatci, ktorí sú momentálne v zajatí na oboch stranách konfliktu.

O dohode informoval ukrajinský politik Viktor Medvedčuk, ktorý na rokovaní zastupoval ukrajinskú vládu. Medvedčuk je v rokovaniach medzi Kyjevom a povstalcami zainteresovaný už od roku 2014, pričom na začiatku pôsobil aj ako vyjednávač opačnej strany, teda proruských separatistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona