Ukrajinská strana začína s rekonštrukciou priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:22 • 2 min
Ukrajinská strana začína s rekonštrukciou priechodu Užhorod - Vyšné Nemecké

VYŠNÉ NEMECKÉ/UŽHOROD – Ukrajinská finančná správa spustí o niekoľko dní rekonštrukciu hraničného priechodu Užhorod – Vyšné Nemecké medzi Ukrajinou a Slovenskom. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

Pre plánované práce priechod neuzavrú, vyžiadajú si však nevyhnutnú reguláciu dopravy.

 

"V záujme plynulého vybavovania je potrebné striktné a plynulé dodržiavanie pokynov príslušníkov pri regulácii dopravy na ukrajinskej, ale aj slovenskej strane," uviedla Baloghová. Stavba sa podľa jej slov začne oficiálne realizovať v pondelok 14. septembra.

 

"Cieľom rekonštrukcie hraničného priechodu je predovšetkým zvýšenie komfortu pri vybavovaní cestujúcich a zníženie čakacích dôb v osobnej doprave. Podľa oznámenia ukrajinskej strany rekonštrukčné práce nezastavia prevádzku priechodu. Ukončenie prác sa plánuje do konca roka 2015," doplnila Baloghová.

 

Hraničný priechod Užhorod – Vyšné Nemecké bude v časti osobná doprava obnovený v rámci spoločného slovensko – ukrajinského projektu Modernizácia a rekonštrukcia hraničných priechodov na slovensko-ukrajinskej hranici, a to v rámci Programu cezhraničnej spolupráce ENPI. Projekt podporila finančne Európska únia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies