Ukrajinská polícia zatkla muža, ktorý bojoval na oboch stranách konfliktu

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 17:31 • 2 min
Ukrajinská polícia zatkla muža, ktorý bojoval na oboch stranách konfliktu

KYJEV - Ukrajinská polícia dnes zadržala na východe krajiny 48-ročného muža, u ktorého našla preukaz dokazujúci príslušnosť k jednotkám proruských separatistov.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie preukázalo, že zadržaný Ukrajinec opakovane bojoval za obidve strany. "Za posledné dva roky stihol dvakrát bojovať ako za Ukrajinu, tak za okupantov. Je to prvý prípad takejto vojenskej kariéry, o ktorom viem," uviedol policajný náčelník Vjačeslav Abroskin. "Ten človek stratil potuchy, kto sú naši a kto cudzí. Koľko ľudí zabil, to sa ešte zisťuje," dodal Abroskin.

 

Podľa informácii, muž slúžil rok v ukrajinskej armáde, kedy utrpel ťažké zranenia v boji. Po vyliečení sa pridal k ruským separatistom, kde pôsobil ako strelec z granátometu na okupovaných územiach.  Začiatkom roka sa vrátil domov a prihlásil sa do ukrajinských armádnych jednotiek, kde pôsobil dva mesiace proti separatistom. Akonáhle bol však v apríli demobilizovaný, vydal sa zase do hlavnej bašty separatistov v Donecku.

 

Konflikt v Donbase sa začal v apríly 2014, na svojej čiernej listine doposiaľ eviduje 10-tisíc ľudských životov. Kyjev obviňuje Moskvu z vojenskej podpory separatistov a priameho zapojenia sa do konfliktu. Tieto obvinenia Moskva odmieta a dištancuje sa od aktivít ruských separatistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona