Ukrajinská polícia začala v Kyjeve búrať barikády

NETKY.SK • 9 December 2013, 17:08 • 2 min
Ukrajinská polícia začala v Kyjeve búrať barikády

KYJEV - Ukrajinská polícia začala dnes búrať barikády, ktoré v južnej časti Kyjeva postavili protivládni demonštranti. Informoval o tom na sociálnej sieti vodca opozičnej strany UDAR Vitalij Kličko, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Agentúra Interfax informovala, že polícia začala likvidovať barikády aj pred vládnou budovou v inej časti metropoly. K stretom s demonštrantmi nedošlo. Ukrajinský generálny prokurátor v tejto súvislosti vyhlásil, že demonštranti by mali opustiť verejné budovy a rozobrať barikády. Varoval, že v prípade neuposlúchnutia budú hroziť tresty. Niekoľko verejných budov, vrátane kyjevskej radnice, okupujú demonštranti už vyše týždňa, pripomenul Reuters.

Podľa agentúry RIA Novosti sa dnes popoludní niekoľkotisícový dav demonštrantov vybral na pochod z Námestia nezávislosti smerom k budove prezidentského úradu. Masové protestné akcie na Ukrajine vypukli po tom, ako vláda Mykolu Azarova 21. novembra pozastavila prípravu na podpísanie asociačnej zmluvy s EÚ, ktoré sa malo uskutočniť v rámci nedávneho summitu Východného partnerstva v litovskom Vilniuse.

V uliciach Kyjeva môže byť až milión ľudí:




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies