Ukrajinská polícia rozohnala protest proti policajnej brutalite

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 18:34 • 2 min
Ukrajinská polícia rozohnala protest proti policajnej brutalite

KYJEV - Ukrajinské bezpečnostné sily v piatok ráno zasiahli proti niekoľkým stovkám demonštrantov na námestí v centre Kyjeva, kde protestovali proti policajnej brutalite po tom, ako údajne dvaja príslušníci polície na juhu krajiny znásilnili ženu.

slovakia

left justify in out

Zhromaždenie na kyjevskom Námestí nezávislosti sa začalo ešte vo štvrtok večer a viacerí z účastníkov držali v rukách fotografie príbuzných, ktorí sa podľa nich stali taktiež obeťami násilia zo strany bezpečnostných zložiek. Podľa spravodajcu tlačovej agentúry AFP sa priestranstvo nechystali opustiť ani v skorých ranných hodinách, keď si dokonca začali stavať stany, na čo ich rozohnal elitný policajný útvar Berkut (Orol). Pri zásahu zadržali deväť osôb a prinajmenšom jeden televízny reportér utrpel zranenia. Demonštranti spievali ukrajinskú štátnu hymnu a vykrikovali slogan "Sláva Ukrajine, smrť nepriateľom!"

Rozruch na celej Ukrajine vyvolal prípad 29-ročnej Iryny Kraškovovej z Mykolajivskej oblasti v južnej časti krajiny, ktorá tvrdí, že ju dvaja policajti uniesli v taxíku do lesa, kde ju následne znásilnili. Verejnosť pobúril prístup vyšetrovateľov, ktorí spočiatku konali len proti jednému z podozrivých. V rámci protestov sa opoziční aktivisti minulý piatok pokúsili vtrhnúť na jednu z policajných staníc v Kyjeve, zatiaľ čo 6. júla bola terčom podobného útoku stanica v blízkom Fastive.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona