Ukrajinská pohraničná polícia našla obrazy, ktoré ukradli z talianskeho múzea

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 09:12 • 2 min
Ukrajinská pohraničná polícia našla obrazy, ktoré ukradli z talianskeho múzea

BRATISLAVA - Viacero cenných renesančných obrazov v hodnote vyše 16 miliónov eur, ktoré vlani odcudzili z talianskeho múzea, sa podarilo vypátrať a získať ukrajinskej pohraničnej polícii. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej vlády o tom informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dovedna 17 obrazov ukradli vlani v novembri maskovaní ozbrojení muži z Múzea Castelvecchio v severotalianskom meste Verona. Polícia v súvislosti s týmto prípadom následne zadržala vyše desať podozrivých talianskej aj moldavskej národnosti, vrátane nočného strážnika, ktorý mal v múzeu v čase krádeže službu.


Medzi opätovne získanými obrazmi sú diela známych talianskych maliarov Rubensa, Tintoretta, Pisanella, Carota či Mantegnu. Zatiaľ nie je známe, ako sa ich ukrajinskej polícii podarilo vypátrať. Policajtom dnes však "k skvelej akcii" zablahoželal aj samotný ukrajinský prezident Petro Porošenko, uvádza agentúra AP.


Taliansky minister kultúry Dario Franceschini takisto vyjadril nadšenie a prisľúbil, že obrazy sa "čoskoro" vrátia do svojej vlasti. Uviedol tiež, že na Ukrajinu už vyslali príslušníkov talianskej polície, ktorí tamojším úradom pomôžu s ďalším vyšetrovaním prípadu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies