Ukrajinská opozícia žiada Slovensko o zdravotnícku pomoc

NETKY.SK • 20 Február 2014, 16:55 • 2 min
Ukrajinská opozícia žiada Slovensko o zdravotnícku pomoc

UKRAJINA/BRATISLAVA - Štefanca zaráža, že v parlamente na rozdiel od iných krajín, sú vládni poslanci nečinní.

slovakia

left justify in out

Ukrajinskí opoziční poslanci žiadajú Slovensko o zdravotnícku pomoc. Zástupcovia ukrajinskej opozície sa dnes telefonicky spojili s podpredsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti Ivanom Štefancom (SDKÚ-DS) s prosbou o humanitárnu pomoc pre zranených demonštrantov z Kyjeva. 

 

Ako povedal dnes Štefanec pre agentúru SITA, ešte dnes osloví ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, aby Slovensko poskytlo humanitárnu pomoc, a tým dalo jasne najavo svoj postoj. Štefanec sa s opozičnými poslancami stretol minulý týždeň v Užhorode.

 

Štefanca zaráža, že v slovenskom parlamente sú na rozdiel od iných krajín vládni poslanci nečinní. Preto chce zvolať mimoriadne rokovanie európskeho výboru. Na výbor by podľa neho okrem ministra mal prísť aj ukrajinský veľvyslanec. „Verím, že je aj v záujme vlády získať podporu parlamentu v týchto dôležitých veciach,“ povedal Štefanec. 

 

Nové násilie si podľa doterajších informácií vyžiadalo desať mŕtvych, a to aj napriek prímeriu, na ktorom sa dohodli zástupcovia opozície s prezidentom Viktorom Janukovyčom. Celkovo tak prišlo tento týždeň o život už najmenej 38 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies