Ukrajinská opozícia odmieta Janukovyčovu ponuku na dva vládne posty

NETKY.SK • 26 Január 2014, 11:02 • 2 min
Ukrajinská opozícia odmieta Janukovyčovu ponuku na dva vládne posty

KYJEV - Novým impulzom pre masové a oveľa násilnejšie protesty na Ukrajine bola séria kontroverzných zákonov, ktoré minulý týždeň prijal parlament a podpísal ich aj prezident Janukovyč.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská opozícia odmieta ponuku prezidenta Viktora Janukovyča na dva vysoké posty vo vláde. Pred svojimi stúpencami to v sobotu večer vyhlásil jeden z hlavných opozičných lídrov Vitalij Kličko.

Ako ďalej informovala agentúra DPA, zástupcovia opozície trvajú na svojich podmienkach, v ktorých žiadajú odstúpenie prezidenta Janukovyča a vypísanie predčasných volieb.

Podľa dostupných informácií ponúkol prezident opozičnému lídrovi Arsenijovi Jaceňukovi funkciu premiéra, zatiaľ čo Kličkovi ponúkol post vicepremiéra pre humanitárne záležitosti.

Jaceňuk podľa agentúry AP síce deklaroval, že opozícia je pripravená prevziať vedenie v krajine, avšak nie v podobe, akej ju avizoval prezident.

Jednou z kľúčových požiadaviek ukrajinskej opozície je odstúpenie súčasného prezidenta vypísanie predčasných volieb. Janukovyčových oponentov neuspokojili ani jeho piatkové prísľuby rekonštrukcie vlády, prepustenia uväznených aktivistov a zmenu legislatívy zameranej na potlačenie protestov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies