Ukrajinská armáda sa pripravuje na možnú ofenzívu separatistov

NETKY.SK • 12 November 2014, 13:17 • 2 min
Ukrajinská armáda sa pripravuje na možnú ofenzívu separatistov

KYJEV - Ukrajinské ozbrojené sily menia svoje pozície v rámci príprav na možnú novú ofenzívu proruských separatistov vo východnej časti krajiny. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak.

slovakia

left justify in out

"Presúvame svoje ozbrojené sily s cieľom reakcie na akcie (povstaleckých) bojovníkov," povedal Poltorak na zasadaní ukrajinskej vlády. Zároveň dodal, že separatisti podľa jeho informácií dostali posily. "Mojou hlavnou úlohou je pripraviť sa na vojenské akcie," podotkol šéf ukrajinského rezortu obrany.

 

Napriek krehkému prímeriu na východe Ukrajiny otriasla dnes ráno baštou proruských povstalcov Doneckom nová delostrelecká paľba. Spravodajca agentúry Reuters, ktorý sa nachádzal v centre tejto kedysi priemyselnej metropoly východnej Ukrajiny, počul hlasné výbuchy delostreleckých nábojov. Nie je však jasné, kto strieľal a ani čo bolo cieľom paľby.

 

Napriek prímeriu počuť delostrelecké ostreľovanie takmer každý deň v okolí strategicky významného letiska v Donecku. Paľba okolo mesta sa v uplynulom týždni zintenzívnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona