Ukrajinská armáda: Pri nových útokoch zahynul jeden vojak, štyria boli zranení

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:21 • 2 min
Ukrajinská armáda: Pri nových útokoch zahynul jeden vojak, štyria boli zranení

KYJEV - Jeden ukrajinský vojak zahynul a štyria ďalší utrpeli zranenia v uplynulých 24 hodinách pri nových separátnych útokoch na vládne sily, ku ktorým došlo na východe Ukrajiny napriek prímeriu. Informoval o tom dnes na poludňajšom brífingu hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko.

slovakia

left justify in out

Agentúra Ukrinform uviedla, že na videokonferencii Trilaterálnej kontaktnej skupiny so zástupcami samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky sa po prvý raz zúčastnil nový zástupca Ruska v kontaktnej skupine Azamat Kulmuchametov. Oznámila to hovorkyňa ukrajinského zástupcu na rokovaniach Leonida Kučmu, Darka Oliferová, na Facebooku.

 

Zdôraznila, že toto stretnutie trvalo päť hodín a 40 minút, čo je dvojnásobok priemerného času, aký trvali tieto videokonferencie doteraz.

 

Účastníci stretnutia hovorili o uplatnení kľúčových bodov dohôd z Minska - prímerí, stiahnutí ťažkých zbraní a prepustení ilegálne zadržiavaných osôb, ako aj o dodávkach ukrajinskej a medzinárodnej humanitárnej pomoci do Donecka a Luhanska, riešení situácie v dedine Šyrokyne a ponuke ukrajinskej strany na stiahnutie tankov, guľometov a mínometov s kalibrom menším ako 100 milimetrov.

 

Ukrajinská strana vyzvala, aby čo možno najskôr začali pracovať osobitné podskupiny pre bezpečnostné, politické, ekonomické a humanitárne časti dohôd z Minska. Mali by pracovať pod vedením Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a za účasti medzinárodných organizácií, dodala agentúra Ukrinform.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies