Ukrajinská armáda poprela správy o novej ofenzíve voči povstalcom

NETKY.SK • 6 November 2014, 17:54 • 2 min
Ukrajinská armáda poprela správy o novej ofenzíve voči povstalcom

KYJEV/DONECK - Ukrajinská armáda poprela dnes správy, podľa ktorých začala novú ofenzívu proti povstalcom na východe krajiny. Hovorca ukrajinskej armády zdôraznil, že Kyjev sa "striktne" pridŕža ustanovení platnej dohody o prímerí, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany povstaleckej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) predtým vyhlásilo, že ukrajinské ozbrojené sily dnes podľa všetkého spustili novú vojenskú ofenzívu. Ukrajinské tanky sa podľa vedenia DĽR pokúsili preraziť obranu separatistov pri letisku v Donecku v smere od mesta Makijivka, uviedla agentúra Interfax.
     

Ofenzíva sa údajne začala aj v oblasti mestečka Peski neďaleko Donecka, kde bol zaznamenaný pohyb ťažkých obrnených vozidiel ukrajinskej armády.
     

"Odrážame rozsiahlu ofenzívu ukrajinských jednotiek," vyhlásil rezort obrany DĽR.
     

Podľa ukrajinskej armády ide o ničím nepodložené tvrdenia. "Striktne plníme minské memorandum (o prímerí). Zostávame v rámci stanovených línii, na našich pozíciách. Nepostupujeme," vyhlásil hovorca protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny Vladyslav Selezňov.
     

Podľa jeho slov dnes naopak povstalecké milície v Doneckej oblasti ostreľovali množstvo pozícií ukrajinskej armády, ktorá na útoky reagovala. Okrem iného spustili paľbu z kanónov donecké letisko. Celkovo dnes počas bojov zahynuli traja ukrajinskí vojaci a štyria utrpeli zranenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona