Ukrajinská armáda oznámila stiahnutie z terminálu letiska v Donecku

NETKY.SK • 22 Január 2015, 10:06 • 2 min
Ukrajinská armáda oznámila stiahnutie z terminálu letiska v Donecku

KYJEV - Ukrajinská armáda dnes oznámila, že vládne sily sa stiahli z nového terminálu letiska v Donecku, o ktoré viedli prudké boje s proruskými separatistami celé mesiace.

slovakia

left justify in out

"Včera (v stredu) bolo prijaté rozhodnutie odísť z oblasti terminálu na nové pozície," povedal hovorca armády Vladyslav Selezňov, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Ukrajinské ministerstvo obrany krátko predtým uviedlo, že časť z budov a areálu doneckého letiska je naďalej pod kontrolou armády a boje s povstalcami pokračujú.

 

 

 

 

Ministerstvo tiež oznámilo, že za uplynulých 24 hodín prišlo pri bojoch o letisko o život šesť vojakov a ďalších 16 utrpelo zranenia. Predstavitelia separatistov hovorili o najmenej ôsmich mŕtvych povstalcoch, uviedla agentúra DPA.

 

Ruskí televízni reportéri si v stredu podľa agentúry AP prezreli budovu letiska a ukázali telá zabitých ukrajinských vojakov.

 

 

 

 

Boje o letisko, ležiace na severnom okraji Donecka, bašty separatistov, vyvrcholili minulý víkend, keď vystupňované násilie na východe Ukrajiny rozvrátilo relatívny pokojnú situáciu panujúcu od dosiahnutia nového prímeria začiatkom decembra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona