Ukrajinská armáda napriek prímeriu odmieta stiahnuť zbrane

NETKY.SK • 16 Február 2015, 12:55 • 2 min
Ukrajinská armáda napriek prímeriu odmieta stiahnuť zbrane

KYJEV - Ukrajinská armáda odmieta splniť jednu z podmienok dohodnutého prímeria na východe Ukrajiny a stiahnuť ťažké delostrelectvo z frontovej línie pre pokračujúce ozbrojené akcie povstalcov.

slovakia

left justify in out

Tí podľa informácií armády zverejnených na Facebooku zaútočili na východné časti mesta Doneck. Kyjev zároveň dodal, že jeho vojaci prísne dodržiavajú od polnoci zo soboty na nedeľu platný pokoj zbraní. Napriek nemu však pri ojedinelých bojoch zomreli piati vojaci a ďalších 25 utrpelo zranenia, uviedla ukrajinská armáda. Ako povedal jej hovorca, "primárnou podmienkou stiahnutia ťažkých zbraní (do 48 hodín od začatia prímeria) je plnenie prvého bodu minskej dohody - prímeria, no 112 útokov prímeriu nezodpovedá".

 

Nová dohoda o prímerí na Ukrajine je výsledkom minulotýždňových rokovaní v bieloruskom Minsku za účasti francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ukrajinského prezidenta Petra Porošenka a jeho ruského náprotivka Vladimira Putina. Povstalci však v nedeľu vyhlásili odmietanie dodržiavať nové prímerie v meste Debaľceve, keďže ho nepovažujú za súčasť frontu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies