Ukrajinská armáda hlási ďalších troch mŕtvych vojakov

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:53 • 2 min
Ukrajinská armáda hlási ďalších troch mŕtvych vojakov

KYJEV - Ukrajinská armáda oznámila, že pri stretoch s povstalcami na východe Ukrajiny zahynuli za posledných 24 hodín traja jej vojaci a ďalších sedem bolo zranených.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o prvé obete za posledné tri dni, keďže predchádzajúce dva dni Kyjev žiadne obete nehlásil. Nové úmrtia vyvolávajú obavy, či bude uzavreté prímerie skutočne platiť. Hovorca ukrajinskej armády Anatolij Stelmach povedal, že noc v konfliktnej zóne bola relatívne pokojná, hoci armáda zaznamenala ojedinelé útoky povstalcov na vládne pozície.

 

Na východe Ukrajiny v piatok pokračuje sťahovanie ťažkých zbraní z frontovej línie. Povstalci, ktorí začali zbrane sťahovať už pred dvoma dňami, tvrdia, že proces na 90 percent ukončili. Vládne sily začali so sťahovaním len vo štvrtok, pričom ako dôvod meškania uviedli pokračujúce ostreľovanie zo strany povstalcov. Armáda podľa hovorcu ministerstva obrany Serhija Galuška zostáva v pohotovosti a je pripravená čeliť prípadnej povstaleckej ofenzíve. "Pozdĺž frontovej línie zostáva dostatočný počet jednotiek a vybavenie pre prípad, že teroristi a jednotky, ktoré ich podporujú, porušia prímerie," vyhlásil. Kyjev sa obáva, že separatisti plánujú novú ofenzívu s cieľom obsadiť prístav Mariupoľ pri Azovskom mori. Jeho získanie by otvorilo najkratšiu pozemnú cestu z Ruska na anektovaný Krym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies