Ukrajinec Volodymyr Y. zostáva naďalej vo väzbe

NETKY.SK • 18 Február 2013, 14:27 • 2 min
Ukrajinec Volodymyr Y. zostáva naďalej vo väzbe

Volodymyr Y., považovaný za bossa ukrajinsko-slovenského gangu, ktorý je obžalovaný v troch prípadoch z ôsmich vrážd a inej trestnej činnosti, zostáva naďalej vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Nedávno Okresný súd v Trnave zamietol jeho prepustenie z väzby. Voči rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať odvolací Krajský súd v Trnave. Koncom minulého roka Ukrajinec dosiahol síce obnovu konania v inej kauze, a to v prípade kradnutých áut a legalizácie príjmov z trestnej činnosti, ale napokon o tom bude rozhodovať vyšší Krajský súd v Bratislave. Za tento čin si už odsedel právoplatne štyri roky.

Volodymyr Y. je vo väzbe približne 11 rokov. Právoplatne bol odsúdený len za vyššie spomínaný trestný čin. "Sťažnosť prokuratúry a celý spisový materiál proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava II o povolení obnovy konania bol na odvolací Krajský súd v Bratislave doručený 18. januára tohto roku. Senát až po dôkladnom oboznámení sa s predmetnou vecou zvolí ďalší procesný postup v zmysle Trestného poriadku," uviedol pre TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Volodymyr Y. je vo väzbe už 11 rokov a z toho bol právoplatne odsúdený za kradnuté autá na štyri roky. "Okresný súd Bratislava II uznesením rozhodol tak, že povolil obnovu konania. O povolení návrhu rozhodol s poukázaním na dovolacie rozhodnutie Najvyššieho súdu SR. Proti rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť, preto bude po doručení o sťažnosti rozhodovať odvolací Krajský súd v Bratislave,"povedal koncom minulého roka pre TASR Adamčiak.

Krajský súd v Bratislave na začiatku tohto týždňa musel opäť odročiť proces s ukrajinským bossom Volodymyrom Y. a jeho ďalšími tromi komplicmi, ktorých nižší súd koncom júla 2011 oslobodil v kauze dvoch vrážd - Sergeja Chaplického a Petra Gala. 

Volodymyr Y. vtedy na verejnom zasadnutí nebol a požiadal, aby sa konalo v jeho neprítomnosti. Rovnako tak požiadali aj obžalovaní Eduard V. a Vasyl P., od Mykola Sh. však súd nemal z Ukrajiny vykázané doručenie. A táto procesná chyba bránila verejnému zasadnutiu. Pojednávanie na KS bude pokračovať v tomto prípade 18. apríla. Voči verdiktu z júla 2011 sa odvolal prokurátor, preto vo veci koná vyšší KS. Podobne musel súd pojednávanie odročiť v októbri minulého roka. Eduard. V., Vasyl P. a Mykol Sh. sú od 27. júla 2011 na slobode. Poslední dvaja naspäť na Ukrajine.

Ukrajinského bossa Volodymyra Y. a jeho troch komplicov, ktorých oslobodil koncom spomínaného júla spod obžaloby senát Okresného súdu Bratislava I v kauze uvedených dvoch vrážd - Sergeja Chaplického a Petra Gala - prepustili hneď v ten deň na slobodu. Bývalého ukrajinského boxera však ihneď po prepustení z bratislavského Ústavu na výkon väzby zadržali kukláči, tak ako aj v minulosti, 31. decembra 2007. Následne bol obvinený z ďalšej vraždy, v poradí už ôsmej, a z inej trestnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona