Ukrajinec Pjatnyca prišiel o striebro v oštepe z OH 2012

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:59 • 2 min
Ukrajinec Pjatnyca prišiel o striebro v oštepe z OH 2012

LAUSANNE - Ukrajinský oštepár Oleksandr Pjatnyca dodatočne prišiel o striebro z OH 2012 v Londýne. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) mu odňal kov po pozitívnom výsledku novej várky modernejších antidopingových kontrol vtedajších vzoriek. MOV skonštatoval, že atlétovi našli steroid turinabol a retroaktívne ho diskvalifikovali. Hriešnika vyzvali, aby medailu vrátil.

slovakia

left justify in out

Pjatnyca prehral v britskej metropole o 7 cm s Keshornom Walcottom z Trinidadu a Tobaga. Tretí bol Fín Antti Ruuskanen a štvrtý Čech Vítězslav Veselý.

Momentálne 31-ročný rodák z Dnipropetrovska Pjatnyca je jedným zo štvorice športovcov, ktorých spätne potrestali v utorok. Opätovné testy týkajúce sa aj Pekingu 2008 odhalili dovedna 98 previnilcov. Turecká vzpieračka Nurcan Taylanová, Arménka z rovnakého odvetvia Hripsime Churšudjanová a bieloruský kladivár Pavel Kryvickij skončili mimo stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona