Ukrajinec pašoval cigarety v svadobnej limuzíne s ŠPZ Poľska

NETKY.SK • 17 Október 2015, 18:42 • 2 min
Ukrajinec pašoval cigarety v svadobnej limuzíne s ŠPZ Poľska

BRATISLAVA/ MICHALOVCE - Dva prípady pašovania cigariet a balíčky, ktoré pravdepodobne obsahujú marihuanu zachytili colníci na východnej hranici Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Jana Nimrichterová z Colného úradu Michalovce, cigarety pašované v svadobnej limuzíne objavili colníci vo štvrtok 15. októbra večer na cestnom hraničnom priechode Ubľa. Na Slovensko sa ich v kolesách svadobnej limuzíny s poľským evidenčným číslom pokúsil prepašovať občan Ukrajiny. Ukrajinec pri colnej kontrole deklaroval iba 20 kusov cigariet. Špeciálne vycvičený služobný pes však označil ako podozrivé všetky štyri kolesá auta. Skryté v nich boli cigarety čínskej značky, spolu 15 360 kusov balené po 20 ks a neoznačené kontrolnou známkou. Finančný únik na cle a spotrebnej dani vyčíslili na 2 087,98 eura.


Pašované cigarety odhalil na vyhľadávanie tabakových výrobkov vycvičený služobný pes aj na železničnej stanici v Maťovciach (okr. Svidník). Colníci si tu v piatok doobeda posvietili na šatne železničiarov. Služobný pes počas kontroly označil skrinky, v ktorých sa našlo spolu 5 800 kusov cigariet balených po 20 kusov označených ukrajinskou kontrolnou známkou. Finančný únik bol v tomto prípade vyčíslený na 549,2 eura. Oba prípady nelegálneho dovozu cigariet postúpili pre podozrenie zo spáchania trestného činu vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

 

Balíčky so zelenou sušinou, ktorá by mohla byť marihuanou odhalili colníci v piatok 16. októbra doobeda pri kontrole auta prechádzajúceho cez cestný hraničný priechod Vyšné Nemecké (okr. Sobrance). Pri dôkladnej colnej kontrole auta s nemeckým evidenčným číslom, ktoré šoféroval občan Ukrajiny, colníci skenerom odhalili špeciálne vybudovaný úkryt v plynovej nádrži auta. Keďže mali podozrenie, že by v nádrži mohli byť omamné a psychotropné látky privolali aj na vyhľadávanie drog vycvičeného služobného psa, ktorý podozrenie colníkov potvrdil. V plynovej nádrži našli colníci 42 balíčkov zelenej sušiny, každý s hmotnosťou 350 gramov. Spolu tak v plynovej nádrži auta bolo 14,7 kilogramu pravdepodobne marihuany. Ak by sa potvrdilo, že išlo o marihuanu, tak jej predajom na čiernom trhu by sa podľa odhadov colníkov dalo nelegálne zarobiť 147 tisíc eur. Colníci prípad odovzdali orgánom činným v trestnom konaní.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies