Ukrajinec nemal platné víza, za 250 eur chcel cez SR domov

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 16:29 • 2 min
Ukrajinec nemal platné víza, za 250 eur chcel cez SR domov

BRATISLAVA - Ukrajinec Artur K. bol na území Európskej únie bez platných víz a cez Slovensko sa chcel v októbri 2014 dostať domov na Ukrajinu. Podľa obžaloby mu v tom pomáhali dve policajtky služobne zaradené na oddelenie hraničnej kontroly B. P. a M. R.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová informovala agentúru SITA, že na obe prokurátor podal v utorok obžalobu. Ženy sú obvinené zo zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa.


M. R. požiadala B. P., aby cez svoje pracovisko vo Vyšnom Nemeckom umožnila štátnemu občanovi Ukrajiny výstup z nášho územia na Ukrajinu napriek tomu, že nemal platné víza. Muž B. P. odovzdal 250 eur, z ktorej polovicu B. P. odovzdala M. R.


Občania Ukrajiny Artur K. a László Pap boli odsúdení za prečin podplácania trestným rozkazom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý bol vydaný 17. decembra 2015 za to, že László Pap sprostredkoval kontakt na príslušníčku policajného zboru M. R. pre Artura K. Trestný rozkaz pre Lászlóa Papa nadobudol právoplatnosť 22. decembra 2015. U Artura K. ešte nie je právoplatný, pretože sa mu ho zatiaľ nepodarilo doručiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies