Ukrajinec chcel na Slovensko prepašovať jantár

NETKY.SK • 10 Október 2015, 13:14 • 2 min
Ukrajinec chcel na Slovensko prepašovať jantár

BRATISLAVA - Pravdepodobne jantár sa snažil prepašovať na Slovensko 28-ročný Ukrajinec.

slovakia

left justify in out

Colníci v jeho aute s maďarskou poznávacou značkou našli ukrytých vyše 60 kilogramov nerastov neznámeho pôvodu, pravdepodobne jantáru. Jantár pritom do Európskej únie i na Slovensko možno priviezť celkom legálne, tovar však treba riadne prihlásiť a preukázať pri colnej kontrole. Agentúru SITA o tom informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.


Ukrajinského vodiča odhalili colníci pri kontrole vozidla v meste Veľké Kapušany (okr. Michalovce) neďaleko hranice s Ukrajinou. Nerasty boli ukryté v plastových obaloch v batožinovom priestore v špeciálne upravenom úkryte pod rezervnou pneumatikou. K tovaru neboli predložené žiadne doklady, colníci ho preto zaistili. Vodič musí do 10 dní predložiť doklady dokazujúce, že tovar doviezol na colné územie Európskeho spoločenstva v súlade s colnými predpismi. V opačnom prípade tovar prepadne v prospech štátu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona